Детскиот фестивал “Поточиња” на 24 и 25 март прославува 15 години јубилеј

Пролетта во Скопје традиционално е резервирана за детскиот фестивал „Поточиња”. Новото издание „Поточиња 2018” ќе се одржи на 24. и 25. март 2018 година во Македонска опера и балет и воедно ќе значи прослава на 15 години јубилеј на овој реномиран детски фестивал.

[su_custom_gallery source=”media: 15005″ limit=”1″ link=”lightbox” width=”700″ height=”890″ title=”never”][/su_custom_gallery]

 

Организаторот Пап продукција најавува специјално роденденско издание исполнето со нови песнички, прекрасни приказни, изненадувања и специјална роденденска програма. Домаќин на дечињата ќе биде популарната маскота „Поки” која ќе ја води публиката низ ова јубилејно издание.

 

На репертоарот се 6 претстави со почеток од 11:00, 13:00 и 19:00 часот. Билетите по цена од 200 денари се во продажба на билетарата на МОБ, Југотон и онлајн на www.jugoton.mk.

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк