Разговор со младата поетеса Стефанија Јакимовска

Стефанија Јакимовска е родена 19.07.2004 година во Велес. Таа е ученичка во основното училиште ‘’Стојан Бурчевски Буридан’’ во с. Иванковци. Она на што го посветува своето време оваа млада и успешна девојка е пишувањето поезија.

[su_custom_gallery source=”media: 15334″ limit=”1″ link=”lightbox” width=”690″ height=”520″ title=”never”][/su_custom_gallery]
Наградувана е на многумина литературни конкурси, меѓу кои нејзини надраги освоени награди се :
-Прва награда по повод 2-ри Април – Ден на Светската поезија за деца
-Трета награда на литературниот конкурс ‘’Magda Simin”- Нови Сад
-Втора награда на литературен конкурс ‘’Mihail Babinka’’ – Нови Сад
Таа за себе вели дека е голем оптимист и дека клучот за успехот е самодовербата.
Секогаш се придржува кон нејзиното мото кое гласи:
СОНУВАЈ , ВЕРУВАЈ, ОСТВАРУВАЈ.

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк