Beach Run 2018

Beach Run е серија на трки која ќе се одржи на 5 локации покрај вода во Македонија (Скопје, Преспа, Дојран, Маврово и Охрид) од 20 јуни до 29 јули 2018 година, од кои три на 5км, една на 10 км и еден полумаратон.

Во трките може да учествува секој што сака да се натпреварува во трчање, на една, неколку или на сите предвидени трки од серијата.

На секоја од трките ќе бидат наградени најбрзите тројца во машка и женска конкуренција, а сите натпреварувачи кои успешно ја истрчале трката ќе освојат поени според постигнатото место, кои понатаму ќе служат за формирање рејтинг табела и одредување на победникот на серијата. Најдобрите тројца во машка и женска конкуренција во вкупниот пласман на серијата освојуваат награди.

ДАТУМИ И ЛОКАЦИИ
Среда, 20 јуни 2018 Скопје 5K
Сабота, 23 јуни 2018 Преспа 5K
Сабота, 7 јули 2018 Дојран 5K
Недела, 22 јули 2018 Маврово 5K/HM
Недела, 29 јули 2018 Охрид 10K

Дополнителни информации за бодувањето, наградниот фонд, програмата и пријавувањето ќе бидат објавени наскоро…

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк