Ќе дојдат децата – проекција и дискусија

Gledaj.mk  и Младински културен центар ве покануваат на проекција на филмот „Ќе дојдат децата“ на Ана Јакимска, во продукција на Круг филм. По проекцијата, заедно со Ана ќе дискутираме за филмот 🙂

Синопсис:
Велика, млада учителка, е испратена да подучува деца во едно
далечно планинско село. Како што минуваат деновите, од децата нема ни трага ни глас.
Единствениот човек што го среќава во селото е една старица, чистачката во училиштето.
Кога старицата ќе почине, младата учителка мора да најде начин да преживее.

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк