Денеска во Македонска Опера и Балет ЛИБЕРТАНГО

Традицијата  на Македонската опера и балет и понатаму продолжува со  доближување на оперската и балетската уметност до публиката. Овој пат, ќе го пречекаме летото во ритамот на либертангото.

ЛИБЕРТАНГО е најновата продукција на МОБ и последна премиера за сезона 2017/2018.

За прв пат на сцената во Македонската опера и балет ќе се изведе премиера на балетската претстава „Либертанго“ од Астор Пјацола, на 14 ЈУНИ  (четврток) 2018 година, почеток во 20.00 часот и реприза која ќе биде изведена на 16. ЈУНИ (сабота), со почеток во 20.00 часот.

 

Дозволете да бидете понесени од танцот на страста, желбата и љубовта

 

Времетрање: 60 мин.  (без пауза)

[su_youtube_advanced url=”https://youtu.be/PlFZvwEXJCs” width=”720″ height=”480″ controls=”alt” autohide=”yes” showinfo=”no” rel=”no”][/su_youtube_advanced]

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк