Крал Рикард III

22.06 (петок)
Претстава Крал Рикард III – Вилијам Шекспир
Со театарот Гавела од Загреб.
Режија: Александар Поповски

„Гавела“ ја крена летвичката неверојатно високо и нема да биде лесно да и се парира…Тоа е Шекспир кој говори за нас. Поповски околу Ричард реди многу женски улоги, кралици, сите редум осквернети во крвавата борба за тронот. Бојана Грегориќ Вејзовиќ како кралицата Маргарета оствари една од своите најдобри улоги, а во чекор ја следат: Дијана Видушин, Славица Кнежевиќ и Мартина Чвек. (Бојана Радовиќ, Верчерњи лист)

Билети на билетарата во Македонскиот народен театар
За подетални информации јавете се на +389.2.3230.304

 

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк