Детска ликовна работилница

Идејата на проектот е преку едукативни и уметнички работилници, низ игра, да се стимулираат најмладите жители на општина Центар на дружење со нивните врсници. Во текот на летните месеци ќе се организираат ликовни, театарски и музички работилници за деца, кои ќе ги водат искусни професионалци кои работат во овие области.
Сите заедно ќе се потсетиме дека вклучувањето на децата во уметноста е клучно за нивната креативност и општиот развој, а влогот во здрави и креативни деца е наш влог во подобра и одржлива иднина.
Колку повеќе децата игаат и се едуцираат надвор – толку подобро за сите.

Facebook Event

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк