Room 313 invites SASO RECYD

Деновите на пивото во Прилеп добиваат алтернативен настан со гостување на еден од пионерите на електронската музика.

Room 313 invites Saso Recyd

Со траги од меланхолија и мистика, современиот и необичен звук на Saso Recyd го привлекува вниманието на најпребирливите техно љубители во изминатата деценија. Припаѓа на првата генерација продуценти на електронска музика во Македонија. Saso Recyd напорно работи на развивање на свој препознатлив звук, кој доаѓа заедно со феноменален успех. Свежината и моќната софистицираност на неговиот звук го прават Saso Recyd еден од ретките вистински забавувачи кои го разгоруваат подиумот со релативна леснотија.
Неговата продукција е етикетирана од најпрестижните имиња на електронскиот свет, како што се Relief Records на Green Velvet, SCI+TEC на Dubfire, Minus12 на Richie Hawtin, Ovum на Josh Wink и многу други..

Последен пат во Прилеп има настапувано како дел од легендарното дуо Xavier Acid, некаде 1995/96.
https://www.youtube.com/watch?v=SQdLmIlgFnQ

www.soundcloud.com/sasorecyd
www.twitter.com/SasoRecyd
www.beatport.com/artist/saso-recyd/36224
www.sasorecyd.com

hosted by:
► Mitrik ::: Room 313
https://www.mixcloud.com/mitriko/
https://soundcloud.com/mitrik
https://www.facebook.com/cometomitrik
► LTX ::: Room 313
https://www.mixcloud.com/ltx/
https://soundcloud.com/ltx313
https://www.facebook.com/ltx313/
—————————————————————
Poster design:
David Papanikolau
—————————————————————
//14.07.2018
//23:00 – 04:00
//Хотел Сонце/ базен Мак АМ /
Tropski Bar Bazen Sonce

// влез:
слободен

https://www.facebook.com/room313techno/

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк