МКЦ за Скопје

55 години од скопскиот катастрофален земјотрес. МКЦ за Скопје е настан кој не потсетува на солидарноста на скопјани, на солидарноста кон Скопје, на интензивноста, обединетоста и хуманоста на луѓето.

Програмата за оваа година е следнава:

Галерија:
20:00
Restart – Изложба на старата и младата генерација на македонски уметници

Филмска програма:
Досие Скопје:
15:30 – кино Фросина
20:30 – 22:30 – Плато МКЦ (епизода 6 и 7)

Музичка програма:
Плато МКЦ
22:30
Ayuune Sule (Гана)
Александар Велики (Македонија)
Hornsman Coyote (Србија)
Natty Fiyah SS (Македонија)
+ промоција на нов видео спот на Sethstat & Мирко Попов

Влезот е бесплатен.
Се гледаме на 26ти јули во МКЦ, за Скопје ♥

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк