Скопските општини дел од проектот „Европска Зоолошка“

Скопските општини се приклучуваат кон проектот „Европска Зоолошка“. Директорот на Зоолошката градина Скопје, Ѓорѓи Галетановски ги започна состаноците со дел од градочалниците од скопскиот регион. Денеска во посета на Зоолошката градина беа градоначалниците на Кисела Вода, Филип Темелковски и на Бутел, Велимир Смилевски. На средбата беше договорена целосна соработка вклучувајќи ги општинските сектори за образование, но и донации потребни за Зоолошка градина Скопје.

[su_custom_gallery source=”media: 16289″ limit=”1″ link=”lightbox” width=”740″ height=”540″ title=”never”]Погледнете ги парчињата женска облека инспирирани со Математички теми.[/su_custom_gallery]

„Зоолошката градина е на сите деца, од сите општини. За тие успешно да се едуцираат, ние на општините ќе ги отстапиме двата едукативни центри, кои се целосно опремени за успешна едукација на деца од предучилишна и училишна возраст“- изјави директорот Галетановски

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк