11-то Македонско културно лето

Сакаме да ве известиме за денешното отварање на 11-то издание на фестивалот Македонско културно лето кој се одржува во Преспа Општина Пустец Р. Албанија. Фестивалот е  во организација на Здружението на Македонците по потекло од Акбанија СОНЦЕ Скопје. Овој меѓународен  фестивал, годинава за прв пат ја има и подршката од Министерството за култура Р. Албанија, покрај министерството за култура на Р.Македонија, Град Скопје, Комерцијална Банка, Кромберг и Шуберт и SWG.  Главен покровител и партнер на фестивалот е Обединета Македонска Дијаспора. Директор на фестивалот Едмонд Сотир.

[su_custom_gallery source=”media: 16310″ limit=”1″ link=”lightbox” width=”530″ height=”810″ title=”never”][/su_custom_gallery]

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк