Exhibition Of ॐ Dreamcatchers ॐ WarmUp in Fourplay wih Kodra

Exhibition Of ॐ Dreamcatchers ॐ WarmUp in Fourplay wih Kodra Voislav Trajkovski во Петок (3ти јули) на 3пи Позитив со рачно изработени декорации и накит ॐ DREAMCATCHERS ॐ во кафич Fourplay Cafe

Дојдете.Забавувајте се и
Изберете Позитивен подарок за себе или за некој што го сакате ♥

Промоција на Mohito = 150 ден

За Музиката и амбиентот ќе се погрижи Kodra Voislav Trajkovski

Рачна изработка на различни модели на декорации
ॐ DREAMCATCHERS ॐ и накит со монистри,школки, плетени цветови, природни и АРТ пердуви, на музичка плоча,Аксесоар за на ретровизор, Tree of Life, Marvel – Super Heros и др.

Што значи Dream Catcher ?

Од старо време се верува дека ноќта е полна со добри и лоши соништа.Кога имаш закачено Dream catcher во соба каде што спиеш преку него се движи воздухот и соништата, лошите соништа се фаќаат на плетката од Dream catcher от. заробени и се уништуваат од првата светлина на утринското сонце. Додека добрите соништа знаејќи го патот преку пердувите се спуштаат надолу кон оние што спијат.
Има повеќе варијанти за ллегендата за Dream catchers додека Ojibwa се сметаат за првите луѓе кои го користеле Dreamcatcher от. Многу племиња и индијанци ја присвоиле примената на Dream catchers во својата култура. Иако има различни дизајни,модели и легенди на Dream catchers основната симболика и значење е универзална и се спроведува во многу култури и религии.
Секој сонува.

 

Facebook Event

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк