Над возможното

Не дека не сме гледале документарци за спортисти, не дека не сме гледале и руски, и тоа имавме и за танчери, ама филмов, навистина нуди интимни дилеми и прашања, важни за секого. И добар е бе!

17.08.2018 – 21.10 ч. Проекција во Куршумли ан 

18.08.2018 – 18 ч. „Разговори под Смоква“ со режисерката Марта Прус во Куршумли ан 
НАД ВОЗМОЖНОТО
Полска, Германија, Финска/ 2017/ 74’

Маргарита Мамун е елитна ритмичка гимнастичарка која сонува да стане олимписка шампионка. 2017-та е нејзината најважна година во кариерата и последна шанса да си го оствари сонот. Оваа документарна драма, набиена со силни емоции, портретира млада девојка која очајнички се труди да се справи со своите амбиции и да ги исполни екстремните очекувања на своите тренери. Водејќи нè во затворениот свет на руските спортисти, филмот покажува дека рускиот ментален склоп не познава граници.

Facebook Event

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк