Парацетамол- нож со две острици!

Парацетамолот е едно од најупотребуваните средства за ублажување на болката и намалување на телесната температура, но најновите истражувања покажуваат и

Share Button
Повеќе

Како се создаваат навиките

Како што пишува магазинот Enterpreneur, ако се земе предвид интелигенцијата, може да се утврдат навиките на интелигентните луѓе, и добри

Share Button
Повеќе

Бакнежот низ историјата

Антрополозите велат дека бакнувањето еволуирало од „душкањето“, кое луѓето со векови го практикувале за да дознаат нешто повеќе едни за

Share Button
Повеќе

Вкусна и здрава навика

Лекарите и нутриционистите за здрава храна ги повторуваат препораките дека на трпезата треба да имаме што почесто риба како извор

Share Button
Повеќе

Project Orpheus на гости во Јавна Соба!

ЈАВНА СОБА, 50 Дивизија 22, Скопје 02 609 2650 21.05. сабота // 21:30 Бенд // Project Orpheus projectorpheus.com Project Orpheus

Share Button
Повеќе

Совети за секоја вредна жена

Kога ќе завршите со работа и ќе дојдете дома, сè што се случувало на Вашето работно место треба таму и

Share Button
Повеќе

Едноставни трикови за чистење на домот

Бришењето на прашината претставува вистински проблем посебно кога ги немате вистинските „алатки“. Крпата која најчесто ја користите или предизвикува само

Share Button
Повеќе

Што се крие во суштината на хороскопот

Приказната за Астрологијата започнува одамна. Луѓето на небото ги забележале Сонцето, Месечината и Ѕвездите, прашувајќи се што во нивните животи

Share Button
Повеќе

Дали уживате во храната доволно?

За вашето здравје, но и изгледот, многу е важно да ја изберете соодветната исхрана за вас. Кога станува збор за

Share Button
Повеќе