Место за душа

На само неколку километри од Пехчево се наоѓаат пехчевските водопади за кои малку се знае. Недопрената природа на пехчевските водопади

Share Button
Повеќе

Извадок од книгата ,,Мое виножито” која наскоро ќе излезе од печат

Да искулираме Почитуван читателу. Ова не е предговор ни епилог .  Тоа ми звучи премногу формално , оддалечено, а јас

Share Button
Повеќе

Дваесет работи кои ги знаат само родените во деведесетите

Носталгични години оставија убави спомени кај сите. Во тоа време имаше повеќе стварно дружење, повеќе физички активности и по веќе

Share Button
Повеќе

Сите песни неопеани, текстови не допишани?!

Шеснаесети Октомври. Иако дата што ја означува самата средина на месрцот, за нас дојде крај. Тоа беше крај н животот

Share Button
Повеќе

Ме учеа едно, а научив друго

Домашното воспитување  е најважо. Мене ме учеа едно, а сфатив сосема друго. Ми велеа да бидам култура и воспитана, јас

Share Button
Повеќе