Кавалерија Рустикана / Cavalleria Rusticana – P. Mascagni

07.02.2018 / 20.00 ч. КАВАЛЕРИЈА РУСТИКАНА – Пјетро Маскањи (опера)

Share Button
Повеќе

Шехерезада / Scheherazade – N. Rimsky-Korsakov

Кратка содржина: Царот Шархијар се одмара во својата одаја. Неговиот брат шахот Заман го забавуваат харемските девојки со песна и

Share Button
Повеќе

Cleopatra – Балетски спектакл

Среќен сум да ве поздравам на нашиот спектакл – светската премиера на балетот „Клеопатра“, создаден за Македонската опера и балет.

Share Button
Повеќе

Simply The Best (Концерт по повод празникот „Василица“)

А12.01.2018 и 13.01.2018 – 20.00 ч. Традиционален концерт по повод празникот „Василица“

Share Button
Повеќе

„Златна Оревокршачка“ 2017 – Награда на МОБ

Балетот на Македонската опера и балет, на меѓународниот фестивал за танц ја доби престижната награда

Share Button
Повеќе

Набуко / Nabucco – G. Verdi

Ерусалим и Вавилон, 587 година пред н.е. Вавилонските сили напредуваат кон Ерусалим.

Share Button
Повеќе

Лебедово езеро / Swan Lake – P. I. Tchaikovsky

Опстојувајќи на сцената повеќе од 130 години, „Лебедово езеро“ е без сомнение најголемото балетско дело на сите времиња

Share Button
Повеќе

Травијата / La Traviata – Giuseppe Verdi

За „Травијата“… За мене најважното нешто во операта,

Share Button
Повеќе

Опера и Балет ви претставува: Дамата со Камелии

17-ти Ноември во Опера и Балет ќе се игра познатата опера Дамата со Камелии од Џузепе Верди. Диригент: Бисера Чадловска,

Share Button
Повеќе