Камерниот оркестар на Македонската филхармонија гостува во Казахстан

Од 3 до 9 септември, Камерниот оркестар на Македонската филхармонија ќе гостува во Казахстан, каде што ќе одржи два концерти

Share Button
Повеќе

Македонската филхармонија новата година ќе ја помине на турнеја во Кина!

Македонската филхармонија најави богата програма за концертната сезона 2018/2019, која почнува на 27 септември со концертот „Ново утро“ и настапот

Share Button
Повеќе

We Will Rock You

Град Скопје, Градски летен парк, Македонска филхармонија и Младински културен центар, го најавуваат најголемото

Share Button
Повеќе

„Од класика до вариете“ со виртуозите на хармоника Александар Коловски и Анна Кришталева

На 18 јуни (понеделник) во Камерната сала на Македонската филхармонија во 20 часот, концерт ќе одржи македонскиот виртуоз на хармониката

Share Button
Повеќе

Од класика до вариете

Камерна сала на Македонска филхармонија Рецитал на Александар Коловски – хармоника и Анна Кришталева – хармоника (Русија) Програма: Лекуона /

Share Button
Повеќе

„Звукот на идната генерација“ со Македонската филхармонија

„Звукот на идната генерација“ е насловот на претстојниот симфониски концерт на Македонската филхармонија, кој ќе се одржи овој четврток (14

Share Button
Повеќе

Звукот на идната генерација

На 14-ти Јуни фо Македонска филхармонија ќе се одржи концерт на студентите од Државните факултети по музика во Р. Македонија Диригент:

Share Button
Повеќе

„Атрактивната Лисица“ со славната пијанистка Валентина Лисица и Македонската филхармонија

На подиумот на Македонската филхармонија, овој четврток (19 април) во 20 часот, ќе застане една од најпознатите пијанистки на класичната

Share Button
Повеќе

Филхармонија одбележува 100 години од раѓањето на Бернштајн

Овој четврток (29 март) во 20 часот, Македонската филхармонија ќе го одржи симфонискиот концерт „Бернштајн 100“

Share Button
Повеќе