СТАБИЛНА, СВОЕГЛАВА, БЕСКОМПРОМИСНА, СИЛНА И ФОКУСИРАНА

– Викторија Петровска која секојдневно ни го задржува вниманието со својата позитивна енергија вака ја дочека својата 24ка. Пред малите

Share Button
Повеќе

Интервју со Ружица Стојановкса

Младата, талентирана, амбициозна Валандовчанка, авторката на три дела Ружица Стојановкса

Share Button
Повеќе

Разговор со Габриела Бабник

Издавачката куќа „Готен“ во рамки на проектот „Читајќи го Балканот“ ве поканува на книжевниот разговор со словенечката писателка Габриела Бабник.

Share Button
Повеќе

ОБЈАВЕН РОМАНОТ „ДОКТОР ГЛАС“ ОД ШВЕДСКИОТ ПИСАТЕЛ ЈАЛМАР СЕДЕРБЕРГ

„Македоника литера“ од Скопје, деновиве го објави романот „Доктор Глас“ од шведскиот писател Јалмар Седерберг, во превод од шведски јазик

Share Button
Повеќе

Промоции на збирката раскази „Динга стоп“ од Владимир Плавевски во Ново маало и во книжарницата „Литература.мк“

Збирката раскази „Динга стоп: скопски приказни од Ново маало“ од Владимир Плавевски, во издание на „Арс Либрис“, дел од „Арс

Share Button
Повеќе

„Послушен брод што плови“ на Ирена Јорданова

Драги пријатели/читатели, во годината во која славиме 15 години постоење, и во која претежно издаваме домашни автори, со големо задоволство

Share Button
Повеќе

Размена на книги и книжевни муабети, vol.11

Kнижевна дружба , заедно со размена на прочитани книги, во организација на Facebook групата „Размена на книги и книжевни муабети

Share Button
Повеќе

Промовирана книгата „Македонска традиционална медицина“ од Драган Јованов

Книгата посветена на лековитите билки и нивната примена кај нас, „Македонска традиционална медицина“ од Драган Јованов, беше промовирана на 3

Share Button
Повеќе