Голем концерт на Монистра во МНТ – 9 Април, 2017

Младата етно група Монистра од Скопје, годинава, на 9-ти Април ќе го промовира својот втор албум. Афирмацијата која ја направи

Share Button
Повеќе

Промоција на Втор Албум на Монистра

Младата етно група  Монистра од Скопје, годинава, на  9 Април ќе го промовира својот втор Албум. Афирмацијата која ја направи со многубројните

Share Button
Повеќе

Поетско-музичка вечер со Филип Димкоски и Џина Папас Џокси

В четврток, на 29.9.2016 година од 19.00 часот, во Домот на култура „Кочо Рацин“ (Дом на градежниците) ќе биде изведен

Share Button
Повеќе

Викенд исполнет со богата музичка програма на централните Плоштади

Овој викенд во реализација на Проектот „Скопски летен ритам“, ќе се одржат неколку настани на централните Плоштади. Во рамките на

Share Button
Повеќе

Викенд забави на Градските плоштади

Предстојниот викенд, Градот Скопје нуди одлична забава за своите жители и посетители. Петок (01.09) со почеток во 20 часот се

Share Button
Повеќе

Концерт на ансамбл „Македонија

„Ансамблот Македонија“ репрезент на традиционалната македонска песна и оро, кој работи со најдобрите студенти од Одделот за етнокореологија при Факултет

Share Button
Повеќе

Изведба на детската оперска претстава „Мала волшебна флејта“

Македонската опера и балет продолжува со практиката за музичка едукација на најмладата популација. Во недела 06.03.2016 година, со почеток во

Share Button
Повеќе

АЈАЗМО е приватно училиште за изучување на македонската традиционална музика

АЈАЗМО е приватно училиште за изучување на македонската традиционална музика (по пат на индувидуални или групни часови), но и за

Share Button
Повеќе