Ден на Армијата на Република Македонија – 18 Август

аедно да го прославиме Денот на АРМ. Армијата на Република Македонија ги поканува граѓаните на Скопје и Република Македонија на

Share Button
Повеќе

Концерт на детски ансамбли

Бројноста на членови во „ЕТНОС“,

Share Button
Повеќе

ЏАМПЈЕРО СОБРИНО (Италија) – каларинет 22.10.2016 / 20.00 ч. / ДОМ НА АРМ

Македонската опера и балет од почетокот на оваа сезона, продолжува со убавата практика за настапи на наши и гости солисти,

Share Button
Повеќе

Изведба на дело од Џон Адамс за прв пат во Скопје!

„Црн бран“ е насловот на претстојниот концерт на Македонската филхармонија кој на 10 март во Домот на АРМ во 20

Share Button
Повеќе

Трета изложба на макети, минијатури и диорами

По успехот на минатогодишната втора изложба, како и огромната посетеност , оваа година ја продолжуваaт низата со надеж дека ќе

Share Button
Повеќе

„Фантастичен бутик“ со Македонската филхармонија и врвниот виолончелист Александар Књазев

На 13 ноември (петок) во Домот на АРМ во 20 часот, Македонската филхармонија ќе одржи симфониски концерт под наслов „Фантастичен

Share Button
Повеќе

„Наследство“ – Македонската филхармонија одбележува два значајни јубилеи

Македонската филхармонија, овој четврток (15.10.2015) во Домот на АРМ во Скопје во 20 часот, ќе одржи симфониски концерт посветен на

Share Button
Повеќе