Муабетиме со младиот талентиран поет и љубител на убавиот пишан збор – Андреј Јанков

Драги постоечки и потенцијални креативци запознајте го Андреј Јанков,

Share Button
Повеќе

ПОЕТЕСАТА И ПИСАТЕЛКА ВИКТОРИЈА ПЕТРОВСКА НА ЛИТЕРАТУРНИTE МАНИФЕСТАЦИИ ОДДРЖАНИ ВО НЕГОТИНО

Младата и исклучиво талентирана поетеса и писателка Викторија

Share Button
Повеќе

‘’ОД ЕДЕН СОН ДО УСПЕШНА ПРИКАЗНА’’

Христина Ангелкоска е родена на 27ми Април, 1993 година во Гостивар.

Share Button
Повеќе

МЛАДАТА И УСПЕШНА ПОЕТЕСА ВИКТОРИЈА ПЕТРОВСКА НИ НАЈАВУВА НОВО, ПОРАЗЛИЧНО ДЕЛО

По точно една година од промоцијата на нејзината втора стихозбирка ,,Ехото на душата’’, младата поетеса Викторија Петровска го подготвува нејзиниото

Share Button
Повеќе

Кога се комбинираат поезијата и правото…

Викторија Петровска е родена на 14.05. 1995 година во Велес.  Основно образование завршила во Градско со континуиран одличен успех и

Share Button
Повеќе