Патронен празник на Библиотека „Гоце Делчев“

Во четврток во 19:30 часот, во хотел Аполонија – Гевгелија библиотеката “Гоце Делчев” ќе го прослави патронениот празник во кој

Share Button
Повеќе

Општина Гевгелија на 6-ти овој месец го доби најстариот жител

Најстариот жител на општина Гевгелија е Филип Петров, кој живее во гевгелиското село Петрово. На 6-ти Јaнуари дедо Фиљо наполни 100

Share Button
Повеќе

28 БОШ Фестивал

Гевгелија е вистинското место за вас од 28 до 30 август 2015 година. 

Share Button
Повеќе