Март е месецот на пролетта, а со пролетта заедно, секогаш се буди и креативноста.

Затоа повелете на нашата пролетна работилница по креативно пишување на ориентални кратки поетски форми.

Share Button
Повеќе

Книжевни средби во Прилеп и Битола

Викендов, во двата најголеми града на Пелагонискиот регион, Прилеп и Битола,

Share Button
Повеќе

Елена Пренџова: “Пишувањето е нешто што ми носи радост, спознание, благо садомазохистично уживање во емоционалниот вознемир…”

Елена Пренџова е родена 1985 година во Скопје. Нејзини песни се застапени во панорамски и антологиски избори на современата македонска

Share Button
Повеќе