За „грдите“ без влакна на јазик

Живееме во заблуда кога луѓето ги оценуваме според надворешен изглед.

Share Button
Повеќе

Легендата за Дојранското езеро

Дојранското езеро се наоѓа во југоисточното ќоше во нашата држава. Тоа лежи во мала, но мошне живописна котлина заградена од

Share Button
Повеќе

БИВШИ ЉУБАВИ

Бивша љубов по дефиниција е доказ за едно време измешано со емоции.Велам измешано затоа што секоја врска започнуе со страсти,а

Share Button
Повеќе

СВАДБА

Свадба е чин во кој шо двајца своеволно ја окончуваат својата љубов, а уште 100 души се праат летва на

Share Button
Повеќе

Ако веќе одите до крајност, нека биде тоа вашата

Лесно е да се преминат туѓите крајности. Луѓе прашуваат за се и сешто. Да се отиде до туѓата крајност е

Share Button
Повеќе