Клеопатра – Балетски спектакл

Солисти, балетски ансамбл, оркестар и хор на Македонска опера и балет

Share Button
Повеќе

Дон Кихот – Лудвиг Минкус (Балет)

Share Button
Повеќе

“Дон Џовани” – В. А. Моцарт (Опера)

ДОН ЏОВАНИ – В.А. Моцарт 08.02.2017 (Среда) во 20.00ч. во МОБ (Бесплатен влез за средношколци) Билетите се во продажба на

Share Button
Повеќе

ВОКАЛНА ВЕЧЕР СО ДАМЈАН ПОПОСКИ (ТЕНОР) И ЈАНИНКА НЕВЧЕВА (ПИЈАНО)

Македонската опера и балет од почетокот на оваа сезона, во реновираните Салон и Фоаје на МОБ, воведува една убава практика.

Share Button
Повеќе

РОДЕНДЕНОТ НА ПРИНЦЕЗАТА ЕВА (ПРЕТСТАВА ЗА ДЕЦА)

Комична музичко – сценска претстава, во која е претставена подготовката на роденденската прослава на принцезата Ева.

Share Button
Повеќе

„ТАЈНО МОЈА“, мјузикл во чест на Тоше Проески

Пријавете се на tajnomoja@mob.com.mk или 077 729 449 МАКЕДОНСКАТА ОПЕРА И БАЛЕТ ВЕ ПОВИКУВА Пријавете се и бидете дел од

Share Button
Повеќе

Македонска опера и балет „ВЕЧЕР НА СОЛО ПЕСНИ“ Ана Ројдева Талевска (сопран) и Андреј Наунов (пијано придружба) 04.11.2016 / 20.00 ч.

„Вечер на соло песни“ –  Ана Ројдева Талевска (сопран) и Андреј Наунов (пијано придружба)

Share Button
Повеќе

Македонска опера и балет „РОДЕНДЕНОТ НА ПРИНЦЕЗАТА ЕВА“

Македонската опера и балет во сабота 29 и недела 30.10.2016 г. со почеток во 12 часот, на Малата сцена во

Share Button
Повеќе

VIVE LA FRANCE! Бисери од француска оперска ризница 28.10.2016 / 20.00 ч. / Фоаје на МОБ

Македонската опера и балет од почетокот на оваа сезона, во реновираните Салон и Фоаје на МОБ, продолжува со убавата практика,

Share Button
Повеќе