ОБЈАВЕН РОМАНОТ „ДОКТОР ГЛАС“ ОД ШВЕДСКИОТ ПИСАТЕЛ ЈАЛМАР СЕДЕРБЕРГ

„Македоника литера“ од Скопје, деновиве го објави романот „Доктор Глас“ од шведскиот писател Јалмар Седерберг, во превод од шведски јазик

Share Button
Повеќе

Македонската порака по повод Светскиот ден на театарот, 27 март 2018

Во услови на исклучително загадена духовна средина кога тривијалноста на примитивен начин агресивно се промовира како

Share Button
Повеќе

Свечено отворање на новата концертна сала

Диригент: Владимир Ашкенази

Share Button
Повеќе

Денови на Македонската музика

Македонската филхармонија, следејќи ја традицијата,

Share Button
Повеќе

Претплатнички циклуси за концертите на Македонската филхармонија

Во пресрет на новата концертна сезона 2015/2016, и годинава за љубителите на музиката Македонската филхармонија ги обезбедува традиционалните претплатнички циклуси

Share Button
Повеќе