Пренџова на слем фестивал во Р. Словенија

Поетесата и слемерка Елена Пренџова ќе учествува на првиот музичко-слем-поетски фестивал „Изрекања“ во Цеље, Словенија што ќе се случува цела

Share Button
Повеќе

Март е месецот на пролетта, а со пролетта заедно, секогаш се буди и креативноста.

Затоа повелете на нашата пролетна работилница по креативно пишување на ориентални кратки поетски форми.

Share Button
Повеќе

Книжевни средби во Прилеп и Битола

Викендов, во двата најголеми града на Пелагонискиот регион, Прилеп и Битола,

Share Button
Повеќе

Промоција на мини прирачник за поезија од Пренџова

Во вторник, 26. декември, во 20.30 ч. во кино салата на Кинотека на Македонија

Share Button
Повеќе

Промоција на Ова е моето последно молчење

Следен настан во рамките на Фестивалот на европската литература „BookStar“ 2016 е промоцијата на антологијата „Ова е моето последно молчење“,

Share Button
Повеќе

Да помогнеме да се објави нова книга (2)

Драги пријатели и пријателки, многу сум среќна што се пријавивте во голем број финансиски да ми помогнете да ја соберам потребната

Share Button
Повеќе

Елена Пренџова: “Пишувањето е нешто што ми носи радост, спознание, благо садомазохистично уживање во емоционалниот вознемир…”

Елена Пренџова е родена 1985 година во Скопје. Нејзини песни се застапени во панорамски и антологиски избори на современата македонска

Share Button
Повеќе