Преспанскиот ,, Завет’’, Чуда и Преданија

Преспа, со своите две езера, со разгранетите брегови, што создале мали полуострови, заливи, острови, со природните убавини и човечкото творештво

Share Button
Повеќе

Преспанските ,,бисери”

На југозападниот дел од нашата земја се наоѓа Преспанското Езеро. Тоа е едно од трите природни езера во денешна Република

Share Button
Повеќе

Хелен Кларк: Преспа е совршен пример на „тројна победа“ за одржливиот развој

Светската премиера

Share Button
Повеќе