ТРАДИЦИОНАЛЕН МЕЃУНАРОДЕН ТУРНИР ВО ЏУДО “ЦЕВИТАНА КУП“ – Турнир во организација на Џудо Клуб “Сеишин“ од Прилеп

По повод Националниот празник 11-ти Октомври, на 06.10.2019 година (Недела) во спортската сала на СОУ “Р.Р.Ричко“ во Прилеп ќе се

Share Button
Повеќе

Вечер на поезија

Во рамките на Прилепско културно лето, свое претставување, ќе има Клубот на литературни творци – Прилеп. Повелете да се дружиме

Share Button
Повеќе

Новата регионална телевизија, Канал Визија, внесува јасен фокус во информирањето на граѓаните

Како локален канал кој започна со работа пред 10 години со навремено, точно, објективно и непристрасно работење сега расте на

Share Button
Повеќе

Книжевни средби во Прилеп и Битола

Викендов, во двата најголеми града на Пелагонискиот регион, Прилеп и Битола,

Share Button
Повеќе

Работилница за слем поезија и театарска акција

Здружението за локален развој „Акција Плус – Ресен“ во рамките на иницијативата „Со активни млади до побогат културен живот во

Share Button
Повеќе

Српската писателка Алексиќ-Станојловиќ, гостува во Прилеп

Стихозбирките „Ода за Орфеј“ и „Ораница“ од српската писателка Снежана Алексиќ-Станојловиќ ќе бидат промовирани в сабота на 10 октомври, со

Share Button
Повеќе

ПРВ ПОШТЕНСКИ МАРАТОН

Првиот поштенски маратон е манифестација која има за цел промоција на поштенската дејност преку поддршката на трчањето на долги патеки

Share Button
Повеќе

ФЕСТИВАЛ НА ПИВОТО – ПРИЛЕП 2015

Започна 13-тиот Фестивал на пивото – Прилеп 2015

Share Button
Повеќе