Промоција на третиот роман на Оливера Доневска насловен како „Цутот на црешите“

По објавувањето на автобиографијата „Жената со скршено крило“ каде авторот буквално ја соголи душата пред читателите и на емотивен начин

Share Button
Повеќе

ПОСЛЕДНОТО ЕСЕНСКО ТАНГО (16-17)

16. Главата полна со прашања. Скитајќи по одговори…. Не можам …, а морам… да се пронајдам … себеси!!!… Сеќавањата преовладуваат,

Share Button
Повеќе

ПОСЛЕДНОТО ЕСЕНСКО ТАНГО (5)

5. Се започна како звукот на гитарата. Кога ветрот го брануваше езерото. Во почетокот нашето пријателство беше на “Здраво”, но

Share Button
Повеќе

ПОСЛЕДНОТО ЕСЕНСКО ТАНГО (4)

4. Веќе сите бевме сместени во своите соби. До нашата соба беше собата на три момчиња: Тони, Зоки и Никола.

Share Button
Повеќе

ПОСЛЕДНОТО ЕСЕНСКО ТАНГО (3)

3. Со Марија секоја година заедно одевме на одмор. Највеќе ни се допаѓаше во Охрид. Toj вечeн град, волшебн рид,

Share Button
Повеќе

ПОСЛЕДНОТО ЕСЕНСКО ТАНГО (2)

2. Детството велат дека е најубавиот дел од животот за секој човек. Додека си дете ти си палаво јагненце што

Share Button
Повеќе

ПОСЛЕДНОТО ЕСЕНСКО ТАНГО (1)

Пред нас е новиот Шекспир, кој отуѓен од светот го пишува својот роман, првенец… Имам чувство дека се ќе биде

Share Button
Повеќе

Промоција на романот „Танцот на животот“

По збирката раскази „Игра, копнеж, вистина“ и романите „Чекор до разумот“ и „Божественото во себе“… време е за првиот дел

Share Button
Повеќе