Ова е вашата сродна душа

Според старогрчкиот мит, човекови суштества, андрогини, некогаш биле совршен спој на машко и женско. На нивната совршеност им завидувале дури

Share Button
Повеќе

ТИШИНАТА УБАВО БОЛИ

Зборувај ми за љубов. Кажи ми дека ме сакаш. Зборувај ми за среќа. Кажи ми дека јас сум твојата. Зборувај ми тивко. За

Share Button
Повеќе

Најтешкото прашање

Што е среќа?   Многу често, ако ги прашаме луѓето „Која е смислата на животот?“ – ќе одговорат: „Сакаме да

Share Button
Повеќе

ТИШИНАТА УБАВО БОЛИ

  Зборувај ми за љубов. Кажи ми дека ме сакаш. Зборувај ми за среќа. Кажи ми дека јас сум твојата.

Share Button
Повеќе