Полумаратон „Струмица на улица“ – СОФ 2018

„Струмица на улица“ е првиот ноќен полумаратон во нашиот град во организација на „ЗСК Југоисток“ и „Културен забавен живот“ кој

Share Button
Повеќе

Презентација на краткометражен филм Рецепт со музички настап на Тони Пецанов

Во рамките на проектот „Ревитализација на руралните средини преку уметност и култура“, финансиски поддржан од програмата Цивика Мобилитас на Швајцарската

Share Button
Повеќе

Седми „Роднокрајни поетски средби“

Здружението за развој на култура и заштита на културното наследство „Контекст – Струмица“ во соработка со интернационалното движење „100 Илјади

Share Button
Повеќе

100 ИЛЈАДИ ПОЕТИ ЗА ПРОМЕНА ПО ПЕТТИ ПАТ

Струмица е домаќин на петтата по ред манифестација „100 Илјади поети за промена“, настан кој ќе се одржи на 26

Share Button
Повеќе