Woman Scream – Крик на жената

По втор пат во Скопје се организира Women scream – Крик на жената, Меѓународен фестивал

Share Button
Повеќе

Погледнете ги креациите на Simon O’Rourke

Неговото име е Simon O’Rourke, прави уметничи дела со моторна пила, разгледајте ги делата кој ги има направено.

Share Button
Повеќе

Потрошила месеци правејки протрети

Наташа цртала 10 години, оваа година ќе допломира на ликовна култура.

Share Button
Повеќе

Кога ќе се спојат реалноста и умтеноста

Уметник кој си игра со човечкото око преку неговата дарба за цртање. Погодете што е нацртано а што е реално.

Share Button
Повеќе

Забавна улична уметност од Дејвид Зин, која децата ја обожаваат

Уште од 2001-та година, уметникот и илустратор Дејвид Зин низ улиците на Ан Арбор – Мичинген создава привремени цртежи со

Share Button
Повеќе

Прекрасна кафе уметност

Кога истурените зрнца и штотуку свареното кафе на масата ќе се спојат и ќе се претворат во прекрасна уметност…

Share Button
Повеќе

Уметноста на Peechaya Burroughs

Peechaya Burroughs… Уште од мала возраст ги сака боите. 

Share Button
Повеќе