Излезе „Во градината има само љубов“- нова стихозбирка од Филип Димкоски

Деновиве, од печат излезе третата поетска книга на поетот Филип Димкоски, насловена „Во градината има само љубов“. Книгата ја сочинуваат

Share Button
Повеќе

Поетот Димкоски објавен во три литературни списанија во Бугарија

По објавата на бугарското издание на втората поетска книга на Димкоски, книжевната јавност во Бугарија пројави интерес за неговата поезија.

Share Button
Повеќе

Meѓународна награда во Бугарија за младиот поет Филип Димкоски

Младиот поет Филип Димкоски е добитник на третата  награда на Меѓународниот поетски фестивал „Мелнички вечери на поезијата“ во Мелник, Бугарија.

Share Button
Повеќе

Филип Димкоски на Меѓународен поетски фестивал во Бугарија

Младиот поет Филип Димкоски, настапи  на деветтото издание на Меѓународниот поетски фестивал „Белоцветните вишни“ во градот Казанлак во Бугарија. Од

Share Button
Повеќе

Божилак на исконот

По Прилеп, Скопје и Битола, ,,Божилак на исконот” ќе биде промовирана во Струмица. Солзите, насмевките, аплаузите и честитките…покажаа дека поезијата

Share Button
Повеќе