Култната Петта симфонија на Малер на сцената со Македонската филхармонија

„Танц на судбината“ е насловот на претстојниот концерт на Македонската филхармонија кој под палката на извонредниот Емил Табаков од Бугарија,

Share Button
Повеќе

„Наследство“ – Македонската филхармонија одбележува два значајни јубилеи

Македонската филхармонија, овој четврток (15.10.2015) во Домот на АРМ во Скопје во 20 часот, ќе одржи симфониски концерт посветен на

Share Button
Повеќе