Бесплатен локален семинар во рамките на проектот CreArt

Град Скопје и ЈУ КЦ Александар Македонски (Универзална Сала) организира бесплатен локален семинар на тема ,,Социјално осигурување и оданочување на

Share Button
Повеќе

Скопје, кандидат за „Европска престолнина на култура“

Младинскиот културен центар е дом на на промотивниот проект „Европска престолнина на културата“ кој од 26 јули

Share Button
Повеќе

Инвентивни проекти на македонски автори на „Скопје креатива 2017“

Проектот „Интерактивна пикселација: Јас и ти” 

Share Button
Повеќе

Најава на деветтото издание на МАРС2016

Македонскиот радиски фестивал МАРС 2016 ќе се одржи на 21 ноември, вторник,  во Македонската опера и балет (МОБ). Финансиски  поддржан

Share Button
Повеќе

Метаверсус, женско трио со исклучитечен талент

Метаверсус е женски бенд за кој се зборува веќе пет години. Бендот од самиот почеток го задржува својот состав, а

Share Button
Повеќе