„Ова е моето последно молчење“ – панорама на современи македонски поетеси

Промоцијата на Антологијата „Ова е моето последно молчење“ – панорама на современи македонски поетеси 

Share Button
Повеќе

Поетесата Љерка Тот Наумова добитничка на наградата „Даница Ручигај“ за 2016 година

На 25 мај во 12 часот во Друштвото на писателите на Македонија на свечен начин ќе биде врачена наградата „Даница

Share Button
Повеќе

ПОЕТСКИOT ПОРТРЕТ НА ЉЕРКА ТОТ НАУМОВА

По повод 40-годишнината од излегувањето на првата поетска книга „Шепот на љубовта“ (1975) и на најновата 15-та книга „Зародиш на

Share Button
Повеќе