Самсон и Далила / Samson and Delilah – C. Saint-Saëns (балет)

Самсон и Далила (Синопсис) Во Лајмеровото либрето местото на дејството е Газа, Палестина, околу 1150 година п.н.е.

Share Button
Повеќе

Силјан штркот шанца 11-ти Јануари

Автор: Дејан Дуковски Режисер: Срѓан Јаниќијевиќ Сценограф и костимограф: Илина Ангеловска Кореограф: Александра Кочовска – Начева

Share Button
Повеќе

изведба на камерната оперска претстава „Р И Т А“ 17.09.2016 / 20.00 ч.

Во сабота, 17 септември, 2016 г. со почеток во 20 часот, на Малата сцена во Македонската oпера и балет ќе

Share Button
Повеќе

Изведбата на балетскат апретстава „Дамата со камелии

Во четврток, 03 март, 2016 г. со почеток во 20 часот, во Македонската опера и балет ќе биде изведена балетската

Share Button
Повеќе

ПЕТАР ПАН (Балетска претстава за деца) 20.12.2015

Претстава за деца Кореограф: Џејмс Амар Сценограф: Зоран Костовски Костимограф: Марија Пупучевска Репетитор: Лора Тарчуговска, Саша Евтимова Настапуваат балетски солисти

Share Button
Повеќе

Гратис карти за Балетот “Шехерезада”

Доделуваме 2×2 гратис влезници за Балетот “Шехерезада”, се што треба да направите е да го оставите вашето име и презиме

Share Button
Повеќе