Разговор со Габриела Бабник

Издавачката куќа „Готен“ во рамки на проектот „Читајќи го Балканот“ ве поканува на книжевниот разговор со словенечката писателка Габриела Бабник.

Share Button
Повеќе

Книжевен разговор со Драго Гламузина

Издавачката куќа „Готен“ во рамки на проектот „Читајќи го Балканот“ ве поканува на книжевниот разговор со хрватскиот писател Драго Гламузина.

Share Button
Повеќе

Промоција на романот „Допирот на пијанистот“

Романот „Допирот на пијанистот“ ја раскажува приказната за генијалниот њујоршки пијанист Габриел Голдман. Книгата се отвора кон читателот како калинка:

Share Button
Повеќе

Книжевна вечер со Миха Мацини

Издавачките куќи „Готен“ од Скопје и „Гога“ од Ново Место, Словенија, ве покануваат на книжевната вечер со словенечкиот писател Миха

Share Button
Повеќе