BRYAN FERRY ВО МАКЕДОНСКА ФИЛХАРМОНИЈА- 9 СЕПТЕМВРИ 2018!

Драги пријатели, Со задоволство ве информираме дека човекот наречен King of the coo

Share Button
Повеќе

„Звукот на идната генерација“ со Македонската филхармонија

„Звукот на идната генерација“ е насловот на претстојниот симфониски концерт на Македонската филхармонија, кој ќе се одржи овој четврток (14

Share Button
Повеќе

Звукот на идната генерација

На 14-ти Јуни фо Македонска филхармонија ќе се одржи концерт на студентите од Државните факултети по музика во Р. Македонија Диригент:

Share Button
Повеќе

. „Made in Macedonia“ – симфониски концерт на Македонската филхармонија

„Made in Macedonia“ е насловот на претстојниот концерт на Македонската филхармонија

Share Button
Повеќе

. „Младите доаѓаат“, концерт на ученици со Македонската филхармонија

На 7 декември (четврток) во 20 часот, Македонската филхармонија ќе го одржи традиционалниот концерт на кој учествуваат ученици од Државните

Share Button
Повеќе

Во Скопје гостува Црногорскиот симфониски оркестар

На 3 декември во 20 часот, во големата сала на Македонската филхармонија, ќе гостува реномираниот Црногорски симфониски оркестар.

Share Button
Повеќе

Фантастичниот виолинист Никита Борисо-Глебски со Македонската филхармонија на „Есенски музички свечености“

„Поема екстаза“ е насловот на претстојниот симфониски концерт на Македонската филхармонија, кој ќе се одржи овој четврток (30 ноември) во

Share Button
Повеќе

Првпат во Македонија – музика од најпопуларните видеоигри во светот

  Македонската филхармонија приредува еден несекојдневен настан.

Share Button
Повеќе

„Сонот на вештерката“ – концерт за деца на Македонската филхармонија

Утре (сабота) на 18 февруари во Домот на АРМ во 12 часот, Македонската филхармонија ќе одржи уште еден атрактивен симфониски

Share Button
Повеќе