At The Gates во Скопје! 04.12.2018-Mкц

Terrorvoid Promotions и Taksirat 2.0. At the Gates во Скопје! Пред цели 22 години во Скопје се случи настан, кој

Share Button
Повеќе

Гласови & Зборови

Повеќегодишниот изложбен проект на Ката Мијатовиќ и Зоран Павелиќ, Гласови & Зборови, се базира на структурирање изложби од проектите на

Share Button
Повеќе

МКЦ за Скопје

55 години од скопскиот катастрофален земјотрес. МКЦ за Скопје е настан кој не потсетува на солидарноста на скопјани, на солидарноста

Share Button
Повеќе

Таксират части: Inner Circle • плато МКЦ

Легендарните „лоши момчиња на регето“ INNER CIRCLE ќе настапат на роденденската #ТАКСИРАТ20 прослава која ја организираме во соработка со МКЦ Скопје, Пакомак

Share Button
Повеќе

Слушаме француски шансони со Фросина

„Жив ѕид“ е мултимедијален настан, на кој главно се зборува за литература, но и за многу други нешта поврзани со

Share Button
Повеќе

Ќе дојдат децата – проекција и дискусија

Gledaj.mk  и Младински културен центар ве покануваат на проекција на филмот „Ќе дојдат децата“ на Ана Јакимска, во продукција на

Share Button
Повеќе

„Никој никогаш не ме праша“

„Никој никогаш не ме праша“ – Прва изведба

Share Button
Повеќе

Градот УБАВ Отворање на Skopje – street art & graffiti gallery

Во рамките на проектот „Градот Убав“ ќе се реализира првата отворена галерија на урбана уметност во постоечки архитектонски контекст.

Share Button
Повеќе