Балетска претстава „Либертанго“

Во рамки на фесттивалот СКОПСКО ЛЕТО 2018 балетска претстава „ЛИБЕРТАНГО“

Share Button
Повеќе

Самсон и Далила / Samson and Delilah – C. Saint-Saëns (балет)

Самсон и Далила (Синопсис) Во Лајмеровото либрето местото на дејството е Газа, Палестина, околу 1150 година п.н.е.

Share Button
Повеќе

Турандот – Џакомо Пучини

ТУРАНДОТ – Џакомо Пучини (со гости солисти од Н.Р. Кина)

Share Button
Повеќе

БАРОКНА ВЕЧЕР СО ЛУИЏИ СКИФАНО (ИТАЛИЈА) – КОНТРАТЕНОР

Барокна вечер со контратенорот Луиџи Скифано (Италија) во пијано придружба на Дино Имери во режија на Дејан Прошев.Обдарен со темен

Share Button
Повеќе

КОМИЧНАТА ОПЕРСКА ПРЕТСТАВА „РИТА“ ВО СТРУГА И ОХРИД

Во четврток 29 септември, 2016 г. со почеток во 20 часот, во Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ во Струга, Македонската

Share Button
Повеќе

ХОФМАНОВИ ПРИКАЗНИ

Во вторник, 24 мај 2016 г. во рамките на 44 МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ, со почеток во 20 часот, во Македонската

Share Button
Повеќе

44 МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ 14.05.2016 – 20.00 ВИВА ВОКС (концерт)

Чест ни е да Ве известиме дека во рамките на 44 МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ, во сабота, 14 мај, 2016 г.

Share Button
Повеќе

МАКЕДОНСКА ОПЕРА И БАЛЕТ Чезаре Пуњи ЕСМЕРАЛДА

Македонската oпера и балет, Ви го најавува, бисерот на балетската уметност: „ЕСМЕРАЛДА“- Чезаре Пуњи

Share Button
Повеќе

Информација за изведба на популарната оперска претстава „РИГОЛЕТО”

      Во сабота, 06 февруари, 2016 г. со почеток во 20 часот, во Македонската опера и балет, по подолга пауза,

Share Button
Повеќе