Кавалерија Рустикана / Cavalleria Rusticana – P. Mascagni

07.02.2018 / 20.00 ч. КАВАЛЕРИЈА РУСТИКАНА – Пјетро Маскањи (опера)

Share Button
Повеќе

Опера и Балет ви претставува: Дамата со Камелии

17-ти Ноември во Опера и Балет ќе се игра познатата опера Дамата со Камелии од Џузепе Верди. Диригент: Бисера Чадловска,

Share Button
Повеќе

Операта на шумските животни – Оперска претстава за деца

ОПЕРАТА НА ШУМСКИТЕ ЖИВОТНИ – оперска претстава за деца 04.02.2017 со почеток во 12.00 часот (мала сцена)

Share Button
Повеќе

8 Февруари “Дон Џовани” – В. А. Моцарт (Опера)

Дон Џовани е опера во два чина со музика од В. А. Моцарт и италијанското либрето на Лоренцо Да Понте

Share Button
Повеќе

изведба на камерната оперска претстава „Р И Т А“ 17.09.2016 / 20.00 ч.

Во сабота, 17 септември, 2016 г. со почеток во 20 часот, на Малата сцена во Македонската oпера и балет ќе

Share Button
Повеќе

Македонска опера и балет ви претставува ,,Црвената Соба”

Македонската опера и балет има чест да Ве извести дека по повод Светскиот ден на Танцот (29 април), во СРЕДА,

Share Button
Повеќе

Изведбата на балетскат апретстава „Дамата со камелии

Во четврток, 03 март, 2016 г. со почеток во 20 часот, во Македонската опера и балет ќе биде изведена балетската

Share Button
Повеќе

Изедбата на сценската кантата „Кармина Бурана

По повод денот на виното и вљубените, во сабота, 13 февруари, 2016 г. со почеток во 20 часот, во Македонската

Share Button
Повеќе

Гратис карти за Балетот “Шехерезада”

Доделуваме 2×2 гратис влезници за Балетот “Шехерезада”, се што треба да направите е да го оставите вашето име и презиме

Share Button
Повеќе