ПОСЛЕДНОТО ЕСЕНСКО ТАНГО (14-15)

14. Се е исто како лани, само што годината натежнува како што листовите се напластуваат врз покривите од куќите…. Времето

Share Button
Повеќе

ПОСЛЕДНОТО ЕСЕНСКО ТАНГО (11-13)

11. За среќа или пак за изненадување на сите еден ден се договоривме да излеземе во град сите заедно. Таа

Share Button
Повеќе

ПОСЛЕДНОТО ЕСЕНСКО ТАНГО (8-10)

8. Утредента сонот ме штрекна. Погледнав на часовникот, кој покажуваше 8 часот. Мошне бавно, со долги, несигурни чекори и полека

Share Button
Повеќе

ПОСЛЕДНОТО ЕСЕНСКО ТАНГО (6-7)

6. Најубавиот дел од денот е утро. Сонцето како голема портокалова топка соборувајќи го мракот излегува од зад планините и

Share Button
Повеќе