15 годишниот јубилеј на „Поточиња“ ги надмина очекувањата

На 24-ти и 25-ти март 2018 година во Македонска опера и балет се одржа 15 годишниот јубилеен концерт на прекрасните „Поточиња“.

[su_custom_gallery source=”media: 15047″ limit=”1″ link=”lightbox” width=”750″ height=”590″ title=”never”]Погледнете ги парчињата женска облека инспирирани со Математички теми.[/su_custom_gallery]

5.000 насмеани родители и деца ги посетија 6-те настапи на „Поточиња“ во саботата и неделата. Истите беа во 11.00 часот, 13.00 часот и 19.00 часот.

 

Поради јубилејот организаторот Пап подготви специјално издание исполнето со нови песнички, прекрасни приказни, изненадувања и специјална роденденска програма. Популарната детска маскота „Поки“ беше водител на овој долгоочекуван детски фестивал на кој воедно учествуваше и Сара Мејс со најновата песна која ја направија со „Поточиња“  со наслов „Гласот на децата“.

[su_custom_gallery source=”media: 15265″ limit=”1″ link=”lightbox” width=”750″ height=”590″ title=”never”][/su_custom_gallery]

За музиката и аранжманот е одговорен реномираниот композитор Мирослав Пап, а стиховите се дело на Светлана Пецакова.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=AkDHK-Q1FPw” width=”720″ height=”480″ controls=”alt” autohide=”yes” showinfo=”no” rel=”no”][/su_youtube_advanced]

 

Организаторите изјавија благодарност за поддршката и интересот до сите кои го посетија фестивалот и затоа порачаа дека со нетрпение го очекуваат следниот фестивал.

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк